باغ سنگی سیرجان 200 درخت خشکیده با میوه‌های سنگی دارد. مراقب باشید آسیبی به درخت‌ها نزنید. یادگاری بنویسید؟ معلوم است که نه! هرگز این اشتباه را نکنید.

باغ سنگی سیرجان

همه‌اش که نمی‌شود باغ، زردآلو و آلبالو داشته باشد. بعضی وقت‌ها میوه یک باغ می‌تواند سنگ باشد. شوخی می‌کنیم؟ معلوم است که اینطور نیست. باغ سنگی سیرجان یک باغ حیرت انگیز است. از همان‌هایی که تا حالا ندیده‌اید. باغی هشت ضلعی وسط بیابان خدا. میوه‌های این باغ، سنگ هستند. درخت‌ها هم شاخه‌های خشکیده. عجیب است. مگر نه؟ با ما همراه باشید تا داستان جذاب باغ سنگی درویش خان را بخوانید.

فیلم باغ سنگی سیرجان برنده جایزه خرس نقره ای

میرزا درویش خان کسی است که باغ سنگی را ساخته است. او پیرمردی کر و لال بود. در سال‌های بعد از اصلاحات ارضی، تصمیم گرفت باغ را بسازد. درویش خان  بنا به دلایل شخصی با این موضوع موافق نبود. او با ساختن باغ سنگی به اصلاحات ارضی اعتراض کرد. زبان دیگری برای اعتراض نداشت. آن هم چه اعتراضی! باغ سنگی شاهکار هنری است. حتی فیلمش را هم ساخته‌اند. فیلم، برنده جایزه خرس نقره‌ای برلین شده است. باغ سنگی اکنون در فهرست میراث ملی ثبت شده. از آن سر دنیا گردشگران می‌آیند تا هنر تکان دهنده میرزا درویش را ببینند.

باغ سنگی سیرجان

خدا میرزا درویش خان را رحمت کند

داستان کاشتن اولین درخت جالب است. می‌گویند میرزا درویش خان خواب‌نما شد. حیران از خواب پرید. همان موقع شهاب ‌سنگی دید که از آسمان به زمین افتاد. دقیقاً همان جایی که باغ سنگی را ساخت. درویش خان شتابان سمت شهاب‌ سنگ رفت. سنگ هنوز داغ بود. صبر کرد تا خنک شود. آن را برداشت و به درختی خشکیده آویزان کرد. اعتقاد داشت این راه را خدا نشانش داده. راهی که تا به حال کسی نرفته و وظیفه اوست اثری ماندگار خلق کند. اینگونه بود که باغ سنگی متولد شد.

اکنون چندین سال است که درویش خان از دنیا رفته است. ولی باغ سنگی‌اش هنوز پابرجااست. گروه گروه آدم از همه جای دنیا به باغ سنگی می‌آیند. عروس و تنها پسر درویش خان در خانه خودشان از آنها پذیرایی می‌کنند. آنها هم با باغ و عصای فی درویش خان عکس یادگاری می‌گیرند. باغ سنگی برای خارجی‌ها هم، خیلی جذاب است. می‌آیند و در سکوت، محو زیبایی باغ می‌شوند. لابد آنها بهتر زبان خاموش میرزا درویش خان را متوجه می‌شوند.

باغ سنگی سیرجان

نکات مهم در بازدید از باغ سنگی سیرجان

باغ سنگی 200 درخت خشکیده با میوه‌های سنگی دارد. مراقب باشید آسیبی به درخت‌ها نزنید. یادگاری بنویسید؟ معلوم است که نه! هرگز این اشتباه را نکنید. می‌توانید برای مدت کوتاهی در خانه پسر و عروس درویش خان مهمان شوید. وسایل درویش خان در اتاقی در این خانه نگهداری می‌شوند. می‌توانید با هماهنگی صاحب خانه، آنها را ببینید. در همه وسایل بازمانده از درویش خان، روح هنر موج می‌زند.

در باغ، هر درخت و میوه سنگی‌اش داستان خود را دارد. مثلاً درختی را می‌بینید که سنگی گرد و صیقلی از آن آویزان است. این درخت را درویش خان وقتی کاشت که نوه بزرگش سرباز شده بود. در واقع هر درخت، نشان دهنده اتفاقی در زندگی درویش خان است. مقبره درویش خان هم در باغ محبوبش قرار دارد. با فاتحه‌ای روح‌اش را شاد کنید.

بیشتر بخوانید :

آب گرم لاریجان، آرامش با چاشنی آتشفشان

خیابان فلسطین تهران، همان کاخ سابق


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها